Een barkruk voor elke sfeer

De barkruk: een meubelstuk met een nonchalant imago en legio mogelijkheden binnen een interieur. Maar een barkruk kopen doe je niet zomaar; niet iedere barkruk past binnen elke sfeer of situatie. We zetten de meest belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje, zodat je de barkruk aanschaft die perfect past bij jou en interieur.

Past hij binnen de sfeer?

Barkrukken zijn er in diverse soorten en maten. Van krukken in een landelijke of juist moderne stijl tot een vintage look of industriƫle uitstraling en van functioneel en praktisch tot decoratief. Voor elke sfeer of situatie is er dus een barkruk. Mag de barkruk gezien worden als op zichzelf staand object? Kies dan voor een kruk in een opvallende kleur of met een apart model waar de blik dadelijk naar toe getrokken wordt. Laat je de kruk liever in de ruimte opgaan? Dan is een kruk in een neutrale kleur en van een eenvoudiger ontwerp de juiste keuze.

Een kruk hoef je niet altijd te gebruiken om op te zitten; als decoratief object doet een barkruk het ook heel goed! Kies dan voor een kruk met een plattere zitting, zodat je er een beeldje, plant of lamp op kunt zetten. Dan weet je zeker dat de barkruk extra goed in het oog springt!

Een barkruk hoeft ook al lang niet meer aan een bar te staan. Je kunt een barkruk ook plaatsen naast bijvoorbeeld een schoorsteenmantel of schouw waar een randje omheen zit. Of bij een aan de muur bevestigde plankje waar je een kopje of klein bordje op kunt zetten.

Waar wordt hij voor gebruikt?

De rugleuning is van grote invloed op de functionaliteit van de barkruk en de sfeer die je wilt neerzetten. Een wat hogere leuning geeft een groter gevoel van intimiteit omdat je afgeschermd wordt van wat er achter je gebeurt. Dat kan prettig zijn in een drukkere omgeving, waar mensen achter je langs lopen.

In een meer ongedwongen sfeer, bijvoorbeeld tijdens een feestje, geeft een hogere leuning een wat stijve indruk. Je wilt je dan juist om kunnen draaien op je kruk, snel van kruk kunnen wisselen en vrij bewegen. Dan zit een rugleuning juist in de weg en kun je beter kiezen voor een kruk zonder leuning.

Wordt er veel en voor langere tijd op de kruk gezeten? Kies dan voor een kruk met een kussen voor een comfortabeler zit!

Hoe wil je zitten?

De barkruk kan nog zo mooi in het interieur passen, als hij niet de juiste hoogte heeft, gaat niemand er op zitten. Houd dus altijd rekening met de hoogte van de tafel waar de kruk aan komt te staan! Doorgaans is de juiste lengte tussen de zitting van de barkruk en de onderkant van de tafel dertig centimeter. Meet dus voor aanschaf van de barkruk eerst de tafel waar hij aan komt te staan. Sommige barkrukken hebben een vaste hoogte, andere zijn in hoogte verstelbaar.

Als je meerdere barkrukken naast elkaar wilt zetten, is het verstandig rekening te houden met de afstand tussen de krukken. Zestig centimeter tussen de krukken is over het algemeen voldoende om comfortabel te zitten en elkaar de ruimte te kunnen geven als iemand van een kruk af wil.

Weet je al welke barkruk jouw voorkeur heeft? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment barkrukken en kies precies die barkruk, die perfect bij je past.