PARKETVLOER LEGGEN

Denk jij na over een nieuwe parketvloer maar laat je het leggen liever aan de professional over? Onze experts leggen graag jouw parketvloer. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN

Bespaar tot wel 40%!

Een parketvloer leggen vraagt vakmanschap

Je kunt de uitdaging aangaan en zelf je nieuwe parketvloer leggen. Maar als de vloer bol trekt, krijg je daar spijt van. Wil je een mooie vloer waar je gegarandeerd tientallen jaren plezier van hebt? Vraag dan onze vakmensen om de parketvloer voor je te leggen. Hun werkwijze is afhankelijk van het soort parket dat jij kiest. Maar ze beginnen altijd met een goede ondervloer.

Een goede ondervloer is het halve werk

Wil jij dat je parketvloer mooi is en mooi blijft? Zorg dan om te beginnen voor een goede ondervloer. Er zijn verschillende redenen om eerst een vloer van bijvoorbeeld vilt of rubber te leggen:

  • Een ondervloer zorgt voor een vlakke ondergrond voor je parketvloer.
  • Een ondervloer gaat geluidsoverlast tegen – in sommige gevallen gelden hiervoor wettelijke regels.
  • Een ondervloer isoleert, waardoor je huis warmer blijft.
  • Een ondervloer voorkomt dat vocht de houten vloer aantast.

Vraag gerust onze vakmensen om je te informeren over de juiste basis voor onder jouw parketvloer. Dan weet je zeker dat je vloer goed ligt.

Zwevend of aan de grond genageld?

Ligt er een goede, egale basis? Dan beginnen onze vakmensen met het leggen van de parketvloer van jouw keuze. Hiervoor bestaan verschillende werkwijzen. Heb jij gekozen voor samengestelde platen van multiplex en hardhout – zogenaamde lamellen – dan leggen wij de behandelde planken los op de ondervloer. De vloer zweeft als het ware. Na het leggen kan je direct op de vloer lopen.

Bij het leggen van een massieve parketvloer komt iets meer kijken. Onze vakmensen bevestigen de houten planken aan de ondervloer met lijm en nagelen die daarna vast. Als de vloer ligt, schuren wij die een eerste keer. Met het zaagsel vullen we de nagelgaten. Na een tweede keer schuren, maken onze specialisten de vloer goed schoon. Zij werken de vloer af met verschillende lagen lak of wrijven die in met olie. Lak geeft je vloer een stevige beschermlaag. Je kan kiezen uit glanzende of matte lak, in verschillende kleuren. Ook olie is er in verschillende varianten: hardwax-olie beschermt vooral, terwijl vloerolie het natuurlijke karakter van het hout naar voren brengt.

De legpatronen zijn eindeloos

Je bepaalt de uitstraling van je parketvloer onder meer met het legpatroon dat je kiest. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos – kies bijvoorbeeld voor visgraat, mozaïek, planken, Versailles, of een Hongaarse punt. Onze vakmensen hebben veel ervaring met de verschillende legpatronen en denken graag met je mee. Zo krijg jij een vloer die past bij jou en jouw goede smaak.

soorten parket

SOORTEN PARKET

Bespaar tot wel 40%

parket schuren

PARKETVLOER SCHUREN

Vakkundig gebeurd

parketvloer onderhouden

PARKETVLOER ONDERHOUD

Jouw vloer weer blinkend schoon

Wij leggen ook jouw laminaatvloer

Zoek jij een goedkoop en praktisch alternatief voor een parketvloer? Dan kom je al snel uit op laminaat. Dit is voornamelijk van kunststof, waardoor het minder kost en onderhoudsvriendelijker is. Maar het leggen van een laminaatvloer is vergelijkbaar met het leggen van een parketvloer. Onze vakmensen adviseren je graag en leggen jouw laminaatvloer vakkundig en snel. Wij hebben vaak maar een dag nodig, waarna jij jarenlang plezier hebt van een nette en praktische vloer.

Stel ons vrijblijvend je vraag

Benieuwd naar de mogelijkheden om een parketvloer te leggen in jouw huis? Of wil je ons een dag inhuren om laminaat te leggen? Stel ons vrijblijvend je vraag via ons contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.