PARKETVLOER ONDERHOUD

Heb jij thuis een prachtige parketvloer liggen? Dan wil je natuurlijk dat hij zo mooi mogelijk blijft. Schakel onze experts in voor onderhoud aan uw vloer – wassen, oliën, lakken en meer!

OFFERTE AANVRAGEN

Bespaar tot wel 40%!

Onderhoud je parketvloer goed

Ligt jouw gedroomde parketvloer al? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Goed onderhoud is daarom belangrijk. Het helpt in ieder geval als je de vloer schoon houdt. Krassen en butsen voorkom je zoveel mogelijk met viltjes onder de meubels. En vergeet niet dat de temperatuur en luchtvochtigheid invloed hebben op een parketvloer. Welk onderhoud jouw vloer verder nodig heeft, hangt af van de gekozen afwerking en de staat van de vloer. Onze vakmensen adviseren je graag over de beste behandeling. Wij kunnen het onderhoud ook volledig voor je doen – heb jij er geen omkijken naar!

Schoon houden is onderhouden

Je kan zelf veel doen om je parketvloer schoon te houden. Zorg dat je niet te veel zand en ander vuil naar binnen loopt, en veeg of zuig regelmatig met een zachte borstel. Af en toe dweilen is ook raadzaam, maar gebruik niet teveel water. Krijg je de vloer hiermee niet meer goed schoon? Dan is een grondige reiniging nodig. Onze vakmensen helpen je met de juiste materialen en technieken.

Onderhoud met was, olie of lak

Hoe je jouw parketvloer moet behandelen, is afhankelijk van de afwerking ervan:

  • Was
  • Een vloer in de was zetten klinkt nogal ouderwets – en dat is het ook. Sinds 2001 gebruiken we namelijk veelal olie. Heb jij nog een mooie oude houten vloer die is afgewerkt met was en is de vloer toe aan onderhoud? Dan helpen wij je uiteraard om de parketvloer opnieuw in de juiste was te zetten.

  • Olie
  • Heeft jouw vloer een mooie natuurlijke uitstraling door de afwerking met olie? Dan vraagt de parketvloer ieder half jaar om een verse laag onderhoudsolie. Onze vakmensen weten welke olie – bijvoorbeeld impregneerolie of hardwax-olie – jouw vloer nodig heeft, en nemen het periodieke onderhoud graag van je over.

  • Lak
  • Een veelgebruikte afwerking voor parketvloeren is lak. Lak beschermt de vloer niet alleen tegen vuil en vocht, maar ook tegen krassen en slijtage. Een mooie lakvloer heeft regelmatig onderhoud nodig. Zo raden wij aan de parketvloer af en toe te behandelen met polish. Is jouw vloer toe aan een nieuwe laklaag? Dat is een grote en vakkundige klus, die jij vast graag uitbesteedt. Onze vakmensen staan klaar om je te helpen. Zij maken jouw vloer weer als nieuw met een lak naar jouw keuze: mat of glanzend, in de kleur die jij wilt.

Schuur je parketvloer tot leven

Kleine beschadigingen in jouw vloer kunnen we makkelijk herstellen. Maar is jouw vloer zo versleten door jarenlang gebruik dat een grondige reiniging of lakken niet meer voldoende is? Dan raden wij aan om de vloer te schuren. Zie je ertegen op om de schuurmachine te pakken? Onze specialisten weten wat ze doen, en schuren de vloer vakkundig met het juiste materiaal. Uiteraard werken ze de vloer daarna weer netjes voor je af met olie of lak.

soorten parket

SOORTEN PARKET

Bespaar tot wel 40%

parketvloer leggen

PARKETVLOER LEGGEN

Snel en voordelig

parket schuren

PARKETVLOER SCHUREN

Vakkundig gebeurd

Laat het onderhoud aan ons over

Wil jij onbezorgd genieten van jouw mooie parketvloer? Laat het onderhoud dan aan ons over. Onze vakmensen komen graag bij je langs om te kijken wat jouw vloer nodig heeft.