PARKETVLOER SCHUREN

Is jouw parketvloer vies en versleten? Dan is het verstandig om hem te schuren. Onze parketvloerspecialisten nemen je deze klus graag uit handen. Vraag vrijblijvend offertes bij ons aan.

OFFERTE AANVRAGEN

Bespaar tot wel 40%!

Een versleten parketvloer als nieuw schuren

Misschien ben je heel zuinig op je parketvloer. Je maakt de vloer schoon, houdt mensen met naaldhakken buiten de deur, en behandelt de vloer regelmatig met de juiste onderhoudsmiddelen. En toch verliest jouw houten vloer na een tijdje zijn glans, en zie je krasjes en putjes ontstaan. Deze normale slijtage is niet te voorkomen – maar wel te genezen. Je kan een parketvloer namelijk schuren. Hiermee haal je de toplaag eraf, waarmee je viezigheid en slijtageplekken verwijdert. Zo is de vloer weer als nieuw. Zie je het niet zitten om zelf te schuren? Onze vakmensen hebben hier veel ervaring mee en doen het graag voor je.

Is schuren echt nodig?

Twijfel jij of je vloer een schuurbeurt nodig heeft? Vraag dan onze specialisten om eens te komen kijken. Zij hebben veel ervaring met parketvloeren en informeren je graag over de verschillende onderhoudsmogelijkheden. Kleine beschadigingen kunnen zij misschien makkelijk voor je repareren. In de volgende gevallen adviseren wij hoe dan ook om te schuren:

  • de parketvloer heeft oppervlakkige beschadigingen;
  • de vloer vertoont verkleuring door de zon;
  • water heeft de houten vloer aangetast, bijvoorbeeld door lekkage;
  • je wilt een andere of makkelijker te onderhouden afwerking.

Zelf doen of laten doen?

Wil je geld besparen en daarom zelf je parketvloer schuren? Gebruik dan goede apparatuur en houd rekening met de grofte van de verschillende schuurpads. Zo zorg je dat je de vloer mooi vlak schuurt, en niet onnodig beschadigt. Als het misgaat, kan dit doe-het-zelfavontuur je namelijk juist meer geld kosten. Wil je zeker zijn van een mooi resultaat? Vraag dan onze vakmensen om jouw parketvloer te schuren. Zij hebben veel ervaring en gebruiken professionele schuurmachines.

De werkwijze van onze vakmensen

Laat jij je parketvloer schuren door onze specialisten? Dan bespreken zij vooraf met jou wat ze precies gaan doen. De werkwijze bij het schuren hangt namelijk af van de staat van jouw vloer en van wat jij graag wilt. Over het algemeen schuren wij de vloer een paar keer, met verschillende schuurgroftes. Als de vloer helemaal kaal is, egaliseren wij die met een polijstmachine. Daarna is de vloer klaar voor een nieuwe afwerking naar jouw keuze.

Tot in de puntjes verzorgd

Na het schuren is de vloer nog niet af. Onze vakmensen werken de kale, gepolijste parketvloer uiteraard af naar jouw wensen. Hierbij kan je kiezen uit lak of olie. Het voordeel van lak is de goede bescherming tegen viezigheid en beschadigingen. Wij gebruiken een glanzende of matte lak in de kleur die jij mooi vindt. Olie laat het natuurlijke karakter van het hout mooi uitkomen. Wij kunnen de parketvloer inwrijven met vuilafstotende hardwax-olie of met vloerolie. De verschillende soorten afwerking vragen verschillend onderhoud. Laat je hierover informeren door onze specialisten.

soorten parket

SOORTEN PARKET

Bespaar tot wel 40%

parketvloer leggen

PARKETVLOER LEGGEN

Snel en voordelig

parketvloer onderhouden

PARKETVLOER ONDERHOUD

Jouw vloer weer blinkend schoon

Overleg met onze vakmensen

Wil jij je oude parketvloer ook weer laten herleven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten komen graag bij je langs om te bekijken wat jouw vloer nodig heeft. Misschien hoef je niet te schuren, en is ander onderhoud op dit moment voldoende. Als schuren de enige oplossing is, bespreek dan de mogelijkheden met onze vakmensen. Zij knappen de vloer vakkundig voor je op.