SOORTEN PARKET

Ben jij op zoek naar een prachtige parketvloer voor in je woning? De experts van Parketvloer-ploeg leggen graag allerlei soorten parket. De keuze is reuze!

OFFERTE AANVRAGEN

Bespaar tot wel 40%!

Parket in verschillende soorten en maten

Is jouw huis toe aan een nieuwe vloer, en wil jij warmte in je interieur brengen? Dan is een parketvloer een logische keuze. Maar met deze keuze ben je er nog niet. Er zijn namelijk veel soorten parket. Zo kan je kiezen uit verschillende soorten eikenhout of ander hout. Dit hout leggen we voor je als lamellen of als massief parket. Onze vakmensen leggen een vloer die voldoet aan jouw wensen. Zo haal je de sfeer in huis die jij graag wilt!

Ruime keuze uit verschillende soorten hout

Of je nu houdt van modern of van klassiek, wij hebben een houtsoort naar jouw smaak. Laat een ruimte groter lijken met parket van bijvoorbeeld blanke esdoorn of beuken. Of ga voor een warme uitstraling met donkerder hout, zoals merbau, kersen of kambala. Naast het uiterlijk van het parket is het belangrijk om rekening te houden met de hardheid van de verschillende soorten hout. Loop je vaak op de vloer? Dan is een hardere houtsoort geschikt.
Een veelgebruikt type hout voor parket is eikenhout – over het algemeen een vrij hard hout. Wij hebben onder meer de volgende soorten in ons assortiment:

  • Een eik uit Frankrijk

Zoek jij een vloer die past bij verschillende stijlen? Kies dan voor de Franse eik. Niet voor niets is dit de houtsoort die we het meeste gebruiken voor parket. Het hout is vrij hard, geelbruin tot donkerbruin van kleur en heeft een duidelijke nerfstructuur. Toch behoefte aan een vloer met meer karakter? Met speciale technieken geven wij een bourgondisch tintje aan de vloer.

  • Hard parket uit Amerika

De Amerikaanse eik is een goede keuze voor een vloer waarop je veel loopt. Het hout, met de typerende lange nerftekening, is één van de hardere soorten. We werken deze vloer af in de kleur van jouw keuze.

  • Donker hout uit de bossen van Oost-Europa

Wil jij een vloer met een stoere en krachtige uitstraling? Dan is de Oost-Europese eik zeer geschikt. Het koude klimaat in Oost-Europa geeft het hout specifieke kenmerken: hard, zwaar en donker van kleur.

Praktische lamellen of authentiek massief parket

Voor een houten vloer gebruiken wij twee soorten planken. Wij kunnen platen leggen die bestaan uit een laag multiplex en een laag van de gekozen houtsoort: zogenaamde lamellen. We lakken en behandelen de lamellen voor we ze leggen. Zodra de planken liggen, kan je er op lopen. Door de laag multiplex werken lamellen bovendien nauwelijks – een praktische keuze dus.
Een meer exclusieve uitstraling krijg je met een massief houten vloer. Anders dan de lamellen bewerken we de massieve planken pas na het leggen. Het duurt daarom iets langer voor je de ruimte weer kan gebruiken. Deze vloer zal ook meer werken, houd daarom rekening met de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer ligt.

parketvloer leggen

PARKETVLOER LEGGEN

Snel en voordelig

parket schuren

PARKETVLOER SCHUREN

Vakkundig gebeurd

parketvloer onderhouden

PARKETVLOER ONDERHOUD

Jouw vloer weer blinkend schoon

Meer informatie over de soorten parket

Zie jij die nieuwe parketvloer al helemaal voor je? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de verschillende soorten parket. Wij denken graag met je mee over jouw droomvloer, en zorgen dat je de houten vloer krijgt die voldoet aan jouw wensen.